piątek, 29 listopada 2019

Otwarci na smaki



W związku z projektem "Szkoła otwarta na wielokulturowość" podejmujemy wiele działań w klasach i szkole. Jednym z wyzwań i zadań w projekcie jest zapoznanie z różnymi częściami świata za pomocą potraw. 3a i 3b spędziła dwa pracowite dni w naszej szkolnej kuchni. Noże, tarki, miksery poszły w ruch. Po korytarzach roznosił się zapach kulinarnych wariacji. Nasi trzecioklasiści przygotowali pyszne potrawy, którymi częstowali wszystkie klasy I-III. Kulinarnie przemierzyliśmy: Izrael, Meksyk, Włochy, Bałkany, Indie i Stany Zjednoczone. Na stołach pojawiły się hummusy z warzywami, quacamole, włoskie ciasteczka, mango lassi, szopska sałatka i bananowe chleby. Świat jest piękny i smakowity, a nasi najmłodsi uczniowie otwarci na różnorodne smaki. Mniam...mniam...
































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz